Lokalt samarbete på olika sätt

Kompetensförsörjning är en väldigt viktig fråga som Börjessons arbetar aktivt med bland annat genom lokal samverkan med fordonstekniska skolor. På så sätt bidrar vi till att öka elevers anställningsbarhet och ge dom goda förutsättningar för ett självständigt liv med goda framtidsutsikter.

I Ängelholms kommun har exempelvis politiker, skola och bransch gått samman i ett framgångsrikt samarbete. Och det finns fler exempel på Börjessons engagemang för social hållbarhet.

Den ideella föreningen Kreativum i Karlskrona startades för 20 år sedan av fem pensionerade ingenjörer. Tanken var att få ungdomar intresserade av teknik och miljö. Börjessons sponsrar med två bilar och Börjessons tekniker och kundmottagare möter elever i klass 8 under arbetsmarknadsdagar. 

Daglig verksamhet i Alingsås

Med rätt förutsättningar kan alla bidra på något sätt, och därför har Börjessons ett samarbete med Daglig verksamhet i Alingsås kommun. Detta skapar möjlighet för personer med funktionsvariationer att interagera i samhället och bli inkluderade på arbetsplatsen. 

Med ett leende på läpparna hör medarbetare orden: ”Kontorspapper”. Det är en av de artiga medarbetarna från Daglig verksamhet som tömmer kontorspapper. Tillsammans med sina vänner sprider han också glädje och är uppskattad av ordinarie personalen på Börjessons under de två dagar i veckan som de är på plats. 

 IMG_1096

Arbetsgruppen från Daglig verksamhet från Alingsås kommun utför diverse arbetsuppgifter som t ex köra skurmaskin, klippa gräset, tömma kontorspapper, kratta löv m m. De uttrycker att de är glada över sin arbetsplats och trivs gott med såväl kollegor på Börjessons som sina arbetsuppgifter.