Max Darj laddade med Börjessons Nyhetsbrev innan EM-finalen

Foto: Johanna Lundberg Bildbyrån

Handbollslandslaget vann EM-guld för några veckor sedan och charmade hela idrottssverige – en av hjältarna var Max Darj. Börjessons nyhetsbrev släpptes dagen innan finalen och Max var en av de som läste det. Om det var artiklarna om hästkrafter som gav extra energi låter vi vara osagt men vi hoppas att Börjessons bidrar med positiv energi som en del i framgången. Stort grattis till guldet! 

Är det sant att du läste Börjessons Nyhetsbrev dagen innan EM-finalen? 
– Tack ska ni ha. Och ja, det är sant. När vi bodde i Alingsås så var jag kund hos er, men jag var också med och byggde de nya lokalerna. Då passade jag på att anmäla mig till nyhetsbreven.  

Efter många år i Alingsås HK är du nu proffs i Tyskland. Hur är det?
– Ja, det stämmer bra. Jag är inne på min femte säsong i Bergischer HC och vi har trivts väldigt bra. Men den här sommaren bär det av till storstaden Berlin där vi har skrivit under ett tvåårskontrakt. Det ska bli väldigt inspirerande att få vara med i toppen och slåss ett par år innan det bär hem till såsen (smeknamn på Alingsås reds. anm.) igen. Det är verkligen en ynnest att få hålla på med sin hobby på heltid och ibland måste man stanna upp och njuta lite med. 

Vad kör du för bil nu? 
– Idag kör vi en Tiguan som vi är nöjda med och där både vi och vår sju månader gamla cockerpoo Frasse får plats. När vi flyttar hem får det bli en sväng förbi Börjessons och se vad ni har att erbjuda!  

Tack för samtalet!
– Tack så mycket och ha det gött!  

Förutom Max Darj så har även Felix Claar och Oskar Bergendahl tidigare spelat i Alingsås HK – ett grattis även till dem och alla andra i den svenska truppen. 

Läs mer om Max Darj