Volkswagen tar plats i hästfesten 2023

Redan inför 2021 var Volkswagen klar som en av huvudsponsorerna till Gothenburg Horse Show. Evenemanget blev tyvärr inställt och så även i år. Det innebär att all planering återigen flyttas framåt. Vi frågade Jeanette Asteborg, marknadschef på Volkswagen Sverige, om hur tankarna går. 

Varför är Volkswagen ny partner till Gothenburg Horse Show? Jeanette_Asteborg

– Gothenburg Horse Show ger oss möjligheten att träffa människor i en miljö som är helt unik. Vi har sedan tidigare varit delaktiga inom sporten i många år genom olika typer av samarbeten. Anledningen till att vi vill vara nära sporten är att vi kan se många paralleller, inte minst när det gäller hästkrafter och kvalitet. Dessutom arbetar GHS med hållbarhetsfrågor på ett sätt som ligger i linje med Volkswagens målsättning. Hela evenemanget går under konceptet ”Recharge” vilket matchar våra laddbara bilar perfekt, säger Jeanette Asteborg. 

Vilken prägel kommer Volkswagen att sätta på tävlingarna? 

– Vi bidrar med att effektivisera transporterna. Tack vare att alla bilar som används och visas under tävlingsdagarna är laddbara genomförs hela evenemanget med så lite miljöpåverkan som möjligt.  Och som bonus kommer vi kanske även att ge besökarna en förhandstitt på en bil som ännu inte släppts på marknaden. Vi hade spännande saker på gång redan i år. 

Vad har du för personlig relation till hästsport? 

– Jag följer våra svenska stjärnor såklart. Jag bor dessutom 100 meter från ett stall och har hästhagar utanför min tomt så det är mycket prat om sporten där jag bor. Min svägerska äger dessutom en häst så jag lever till viss del i miljön, men tyvärr äger jag ingen egen häst.  

Vad kände du när beskedet kom att tävlingarna ställs in? 

– Just där och då när man möttes av beskedet kände vi bara besvikelse. Men samtidigt är det bara att gilla läget och lita på att de som tar dessa svåra beslut tänker klokt och långsiktigt. Vi på Volkswagen har ju så att säga inte kommit igång med GHS ännu och nu får vi ännu ett år att ladda och göra planering ännu bättre. På sikt tror jag att det ger alla inspiration att göra 2023 års upplaga till en magisk upplevelse, avslutar Jeanette Asteborg.

Läs mer om Göteborg Horse Show 

www.gothenburghorseshow.com

Foto GHS arena: Johan Lilja