Familjen Standerth samlas runt middagsbordet.

Tommie och Madeleine får ofta sällskap av barnens kompisar, som här, på middag.
 
För Tommie och Madeleine Standerth är livet inne i ett hektiskt skede med tre barn, relativt nybyggd villa och familjeföretaget Fasadsystem som bl.a. verkar i en expansiv solcellsbransch. Att få tiden att räcka till borde vara näst intill omöjligt, men familjen har alltid varit prioriterad och med ett starkt intresse för mat och resor får de familjelivet att fungera.   

Båda är uppvuxna i Floda och varit ett par sedan gymnasiet. För tillfället är Madeleine föräldraledig, men jobbar i vanliga fall som frisör - ett yrke med ganska flexibla tider, på gott och ont. Tommie jobbar som VD på Fasadsystem och driver parallellt ett holdingbolag kallat Ruter 5, som i sin tur äger fastigheter och del i andra företag. För Tommie startar arbetsdagen kl. 05:15.  

Hur får ni ihop vardagen med företag och familj?
– Familjen går först i alla lägen, jobbet i andra hand och när vi hinner gillar vi alla att resa och umgås med vänner. Vi försöker alltid aktivera familjen och anpassa familjelivet efter våra barns aktiviteter. För tillfället är det fotboll och ridning. Det är kul att vara med och samtidigt följa barnens utveckling. Vi har alltid middag på kvällen med familjen och ofta flera av barnens kompisar, det är otroligt kul, säger Madeleine. 
 DSC_8039.bak
Dagens rätt är gratäng med vegofärs, broccoli och nudlar. 

Vad är viktigast med familjebilen som småbarnsförälder?
– Just nu har vi en Volkswagen Tiguan Allspace. Vi bor på en höjd i ett nytt villaområde så det är viktigt med 4-hjulsdrift, men när vi får ordning på väghållningen så kanske det blir mindre viktigt, skrattar Tommie och fortsätter. Sedan behöver vi kunna packa mycket och ha möjlighet med 7-sists så att kompisar kan åka med. Vintersemester är bäst i svenska fjällen och vi brukar åka till Stöten eller Björnrike. Även under semestrarna blir middagsbordet samlingsplatsen där man kan umgås och uppleva nya smaker från de ställen man är på, förklarar Tommie vidare. 

DSC_7980.bak
 Just nu passar Volkswagen Tiguan Allspace perfekt för familjens behov. 

Vad är värdefullast i samarbetet med Börjessons?
– Vi är båda relationsmänniskor och fick väldigt bra kontakt med Mia Pettersson på Börjessons Bil i Alingsås. Vi kände att det var mer än en affärsuppgörelse. Det är så viktigt med hur man blir bemött och att man blir lyssnad på. Det blir en trygghet att lätt att få svar på frågor och funderingar. Nästa bil lär bli en elbil. Och ID. Buzz ligger nära till hands, säger Tommie. 

Så passande att Börjessons utsända valde att åka med en ID. Buzz till besöket.
 DSC_7959.bak
Nästa bil kanske blir elbilen Volkswagen ID. Buzz. I alla fall om barnen får bestämma. 

Hur fungerar det med service av bilarna hos Börjessons, och har något varit unikt?
– Servicen hos Börjesson är något vi verkligen gillar. Det finns en professionalitet i både planering och utförande som uppskattas av mig privat samt av mig och mina kollegor gällande Fasadsystem. Även här tycker vi att det personliga mötet sticker ut. Att man blir behandlad på ett sätt som gör att man just där och då känner sig viktig och unik. Det är en härlig känsla som är så viktig för gemene man i vardagen oavsett vad du gör egentligen. Små saker som ett härligt bemötande gör att man som människa mår bättre och på så sätt även själv möter sina medmänniskor på ett bättre sätt. Riktigt snyggt av er tycker vi. Att vi också då och då vid servicetillfällen kan få chansen att testa lånebilar som ligger aktuellt för nästa bilköp är en extra morot. Det uppskattas av oss och underlättar för planeringen inför nästa bilköp, säger Tommie. 

Vi tackar familjen Standerth för ett trevligt besök.

Fakta:
Namn: Tommie och Madeleine Standerth
Bor: Villa i Floda
Yrke: VD och företagare resp. frisör
Ålder: 37 år och 36 år
Familj: Tre barn Tuva 12, Noel 9, Viggo 1,5 år
Intresse: Mat och resor samt padel.
Bilar från Börjessons: VW Tiguan Allspace (privat), Företagsbilar: Audi A6 laddybrid, 2 st Volkswagen Passat. 

Fasader med solceller 

SES_JonkopingSida_Redigerad21Industrigatan – Sveriges största solfasad är en innovativ lösning av Fasadsystem.
Solcellsfasader är framtidens fasader som producerar förnyelsebar energi. En traditionell fasad är oftast en verkningslös yta medan en solcellsfasad generar förnyelsebar solenergi och blir en yta som börjar betala av sig från det att den är installerad. Dessutom kan man göra den estetiskt tilltalande och designmöjligheterna är enorma.
Sveriges största solcellsfasad där tre av fyra väggar är solceller finns i Jönköping och är på imponerande 6.000 kvadratmeter solceller och ”dummy” glas. Fasaden är nominerad till Solenergi-priset 2023.